Consultanta juridică online în civil

Consultanta juridică online în civil – Consultanța juridică se referă la acordarea unei păreri din partea unei persoane profesionale sau oficiale care se referă la substanţa sau procedura legii în legătură cu o anumită situație factuală.

Furnizarea de consultanță juridică va implica adesea analizarea unui set de fapte, dar și consilierea unei persoane de a întreprinde o acțiune specifică bazată pe legea aplicabilă.

Puteti vizita si: avocat pt infintare firma (SRL, S.A) in Bucuresti, avocat in drept civil din Bucuresti

Consultanța juridică este oferită în mod frecvent în schimbul unor compensații financiare. Sfaturile oferite fără remunerare sunt în mod obișnuit menționate că fiind pro bono publico (în interesul public) sau pur și simplu pro bono.

În sistemele de drept comun, aceasta sunt în general acţiuni practicate un avocat, iar în sistemele de drept civil sunt oferite de avocați, sau alți profesioniști (cum ar fi experți fiscali, consilieri profesioniști, etc.).

consultanta juridica online pret bucuresti
consultanta juridica online pret bucuresti

Consultanta juridica online – Cum este in alte sisteme juridice

 

În unele țări, consilierea juridică este oferită doar în cazul în care persoana respective se afla în posesia unei licențe specifice; în alte situaţii, este pur și simplu supusă reglementării generale a obligației profesionale și poate fi asigurată de orice persoană care, de obicei, va fi legal responsabilă pentru sfatul oferit.

De exemplu, în Marea Britanie, legea care face referire la serviciile juridice, include acordarea de consultanță juridică în cadrul definirii activităților legale fără rezerve, ceea ce înseamnă că aceasta poate fi furnizată de orice persoană nu doar unui funcționar al instanței.

Puteti vizita si: avocat divort Bucuresti sau onorariu avocat Bucuresti.

Cu toate acestea, în cazul în care este furnizat de un avocat sau de o altă persoană autorizată, atunci activitatea este inclusă în domeniul de reglementare al acestora.

consultanta juridica online pret bucuresti
consultanta juridica online pret bucuresti

Consultanta juridica online – Seviciile de consiliere

 

Odată cu apariția internetului, au fost înființate numeroase servicii pentru a oferi persoanelor posibilitatea de a-și desfășura propriile cercetări juridice sau de a-și pregăti propriile documente juridice. De asemenea, unele companii oferă răspunsuri la întrebările legale direct prin serviciile lor web. Legăturile strânse ale avocaţilor, permit o înţelegere în profunzime a problemelor pe care le pot întâmpina clienţii, astfel încât îi pot ajuta să se adapteze mediului de afaceri în continuă schimbare.

Serviciile sunt atent adaptate fiecărui client, şi oferă suport privind:

 • Societăţi şi drept societar;
 • Fuziuni, achiziţii şi restructurări;
 • Relaţii de muncă;
 • Proprietăţi imobiliare (Real Estate);
 • Proprietate intelectuală;
 • Litigii şi soluţionarea disputelor;
 • Piaţa de capital;
 • Industria medicală şi farmaceutică;
 • Achiziţii publice & Parteneriat Public Privat;
 • Protecţia consumatorului;
 • Servicii publice;
 • Activităţi fiduciare;
 • Divorţ.
consultanta juridica online pret bucuresti
consultanta juridica online pret bucuresti

Consultanta juridica online – Reglementari

 

Serviciile de consultanţă, asistenta şi reprezentare juridică sunt furnizate prin intermediul unei societăţi civile profesionale de avocaţi, membră a Uniunii Naţionale a Barourilor din România. Să vedem în continuare ce este un consilier juridic, dar şi care sunt principalele atribuţii ale acestuia.

Consilierul juridic este persoana care asigură apărarea drepturilor și intereselor legitime ale statului, ale autorităților publice centrale și locale, ale instituțiilor publice și de interes public, ale celorlalte persoane juridice de drept public, precum și ale persoanelor juridice de drept privat, în slujba cărora se află și în conformitate cu Constituția și legile țării.

Consilierul juridic poate să fie numit în funcție sau angajat în muncă, în condițiile legii, având astfel statutul funcționarului, potrivit funcției și categoriei acesteia, respectiv: statut de salariat.

Puteti accesa si avocat dreptul familiei, avocat dreptul muncii, avocat drept comercial.

 

Consultanta juridica – Principalele atribuții

 

Consilierul juridic în activitatea sa are o importantă substanţială, astfel încât rolul acestuia este de a asigura consultanță și reprezentarea autorității sau instituției publice în serviciul căreia se află, ori a persoanei juridice cu, care are raporturi de muncă, apăra drepturile și interesele legitime ale acestora în raporturile lor cu autoritățile publice, instituțiile de orice natură, precum și cu orice persoană juridică sau fizică, română sau străină.

De asemenea, consilierul juridic, are o serie de sarcini, pe care trebuie să le respecte ca atare, astfel încât este obligat ca, în concluziile orale sau scrise, să susțină cu demnitate şi competență drepturile și interesele legitime ale autorității sau ale persoanei juridice pe care o reprezintă și să respecte normele de deontologie profesională prevăzute în legea pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat și statutul acestei profesii. Evidențele activității consilierului juridic, actele și documentele sunt ținute de acesta, potrivit reglementărilor privind activitatea persoanei juridice în slujba căreia se află.

Consilierii juridici sunt obligați să acorde consultanță și asistență juridică, la cerere, iar reprezentarea acestora se poate face pe baza delegației emise de persoana care a beneficiat de aceste servicii, în special în condiţiile în care vorbim despre o persoană care deţine o anumite funcţie. În activitatea sa profesională consilierul juridic se bucură de protecția legii, în condițiile prevăzute de legea pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

Pentru mai multe informații puteţi accesa prevederile Legii nr. 514 din 28 noiembrie 2003, care se referă la organizarea și exercitarea profesiei de consilier juridic, modificată prin Legea nr. 246/2006.

consultanta juridica online pret bucuresti
consultanta juridica online pret bucuresti

Cum se desfasoara serviciul juridic

 

 • activități juridice
 • activități în domeniul adopției şi a copiilor care au săvârşit o faptă penală și nu răspund penal, în conformitate cu prev. Legii nr. 273/2004 cu privire la regimul juridic al adopției, a H.G. nr. 1435/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 273/2004 și a Ordinului nr.45/2004 pentru aprobarea standardelor minime obligatorii privind procedura adopției interne, a prevederilor Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

De asemenea, anterior menţionăm faptul că, consilierii juridici oferă consultanta juridică şi în mediul online. Un exemplu în acest caz este Andreea Vasile, avocat specializat în drept civil, a cărei experienţă este incontestabilă, alături de consilierul juridic Giorgiana Vasile, care împreună formează o echipă de excepţie. De asemenea, atât Andreea Vasile, cât şi Giorgiana Vasile oferă consultanta juridică gratuită în mediul online. Consultanta juridică gratuită poate fi obţinută prin două modalităţi:

 • Fie contactarea prin intermediul adresei de e-mail;
 • Fie prin contactare telefonică.
consultanta juridica online pret bucuresti
consultanta juridica online pret bucuresti

Consultanta juridica online Bucuresti – Precizari suplimentare

 

În cazul în care doriţi să stabiliţi o eventuală întâlnire pentru a prezenta cazul ce trebuie soluţionat, se va percepe o taxă, astfel încât nu veţi mai putea beneficia de gratuitate. De asemenea, se oferă consultanta juridică în:

 • consultanta juridică divorţ;
 • consultanta juridică dreptul muncii;
 • consultanta juridică firme;
 • consultanta juridică imobiliare;
 • consultanta juridică pfa.

Acestea sunt doar câteva servicii pe care le oferă, însă detaliile suplimentare le puteţi primi fie prin e-mail, fie telefonic. De asemenea, puteţi accesa site-ul oficial.

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte: “consultanta juridica pret“, “consultanta juridica bucuresti” sau “consultanta juridica online gratis“, “consultanta juridica gratuita bucuresti” ori “consultanta juridica avocat“, “firma consultanta juridica bucuresti“, “consiliere juridica dreptul muncii”, “consultanta juridica pret”, “firma consultanta juridica”.

Alte cuvinte: “consultanta juridica gratuita”, “consultanta juridica online”, “consultanta juridica pret”, “consultanta juridica gratuita online”, “consultanta juridica bucuresti”, “consultanta juridica online gratis”, “consultanta juridica asociatii de proprietari”, “consultanta juridica avocat”, “birou consultanta juridica”, “consultanta juridica comerciala”, “consultanta juridica divort”, “consultanta juridica dreptul muncii”.

Cuvinte similare: “consultanta juridica firme”, “firme consultanta juridica bucuresti”, “consultanta juridica imobiliare”, “consultanta juridica on-line”, “cat costa o consultanta juridica”, “consultanta juridica pfa”, “consultanta juridica gratuita prin telefon”, “consultanta juridica succesiune”, “servicii consultanta juridica”, “consultanta juridica telefonica”, “tarife consultanta juridical”.