• Bulevardul Unirii 61, București

Avocat in civil

Avocat in civil

Practice Areas Avocat dreptul familiei

Avocat dreptul familiei

Avocat dreptul familiei – Dreptul familiei reprezinta un ansamblu de norme juridice care se aplica relatiilor existente intre persoane unite prin relatii de rudenie.

Exemple concrete in sensul acesta sunt relatiile dintre un copil si parintii sai sau relatiile obtinute prin casatorie sau prin parteneriate declarate. De aceste spete si cazuri se ocupa un avocat specializat in dreptul familiei.

 

Avocat dreptul familiei Bucuresti – Subiecte de interes

 

Dreptul familiei abordeaza subiecte precum divortul, casatoria, adoptia de copii si alte chestiuni care fac referire la raspunderea parintilor cum ar fi incredintarea minorilor sau dreptul de vizita. Toate aceste reglementari si norme variaza in functie de stat pentru ca sunt legate de cultura, istoria si modul in care fiecare stat a evoluat.

 

Avocat dreptul familiei – Modul in care UE vede acest drept

 

Scopul principal al Uniunii Europene este re[rezentat de stabilirea normelor comune in ceea ce priveste dreptul familiei in asa fel incat cetatenii sa nu fie opriti din exercitarea drepturilor deoarece locuiesc in alte state ale UE sau pentru ca au schimbat tara de resedinta in timpul vietii. Toate statele membre sunt de acord in ceea ce priveste abordarea acestor norme.

 

Avocat dreptul familiei – Divortul

 

Un avocat in dreptul familiei se ocupa si de cazurile de divort. In majoritatea tarilor divortul se pronunta cu ajutorul unui tribunal si hotararea finala este cea care dizolva casatoria. In momentul in care in familie exista si copii, divortul implica pe langa despartirea celor doi soti, reorganizarea relatiilor celor doi cu copiii.

In plus, divortul antreneaza si partajul bunurilor care au aparut in comun sau plata contributiei lunare cunoscuta sub numele de pensie alimentara, de catre unul dintre soti copiilor.

 

Avocat dreptul familiei – Raspunderea parinteasca

 

Raspunderea parinteasca face referire la obligatiile si drepturile partintilor fata de copii si patrimoniul lor. Atunci cand aceste drepturi sunt incalcate, un avocat specializat in dreptul familiei, este necesar pentru a coduce corect un proces. Chiar daca exista diferente intre statele membre ale UE, acest concept include in majoritatea cazurilor dreptul de vizita si custodia.

 

Avocat in dreptul familiei – Efectele patrimoniale ale casatoriei

 

In momentul de fata, cetatenii care sunt intr-un parteneriat inregistrat pot sa se confrunte cu o serie de incertitudini in momentul in care trebuie sa imparta sau sa administreze bunurile la divort sau in cazul in care unul dintre ei decedeaza.

Pentru acesti oameni se recomanda apelarea la un avocat specializat in dreptul familiei care sa urmareasca cu atentie toate documentele pentru a impartirea sa aiba loc in conditii echitabile.

 

Avocat in dreptul familiei – Rapirea unuia dintre copiii de catre unul din parinti

 

Parintii trebuie sa isi dea impreuna consimtamantul pentru ca copilul sa paraseasca tara. Instanta din statul de resedinta a copilului este competenta pana in momentul in care este solutionat cazul de rapire astfel incat sa se evite rapirea copilului pana cand se obtine o hotarare favorabila. In cazul acesta un avocat in dreptul familiei va sti exact cum sa puna problema pentru un rezultat favorabil.

Alegerea celui mai bun avocat in dreptul familiei, indiferent de onorariul acestuia, este cea mai buna solutie pentru castigarea unui proces.

Dreptul familiei este un domeniu de practică juridică care se concentrează asupra problemelor care implică relații de familie, cum ar fi adopția, divorțul și custodia copilului, printre altele. Avocații care practică dreptul familiei pot reprezenta clienți în procedurile judiciare de familie sau în negocierile conexe și pot elabora documente juridice importante, cum ar fi petițiile instanțelor sau acordurile de proprietate.

Puteti vizita si: avocat pt infintare firma (SRL, S.A) in Bucuresti, avocat in drept civil din Bucuresti

Statele au dreptul de a stabili “cerințe formale rezonabile” pentru căsătorie, inclusiv vârsta și capacitatea juridică, precum și regulile și procedurile pentru divorț și alte aspecte legate de dreptul familiei. Înainte de hotărârea Curții Supreme care legalizează căsătoria între persoane de același sex, unele state au restricționat căsătoria (și divorțul) numai în cazul cuplurilor de sex opus.

avocat dreptul familiei
avocat dreptul familiei

Avocat dreptul familiei – Aspecte importante

 

Următoarele aspecte pe care le vom prezenta reprezintă o bază în ceea ce priveşte dreptul familiei, dar și ce implică aceasta.

Puteti vizita si: avocat divort Bucuresti sau onorariu avocat Bucuresti.

Termeni utili pe care trebuie să-i știți

  • Emanciparea : este un proces în instanță prin care un minor devine auto-susținător, își asumă responsabilitatea pentru bunăstarea să și nu mai este în grija părinților săi.
  • Proprietatea maritală : proprietatea dobândită de oricare dintre soți în timpul căsătoriei care este divizată după divorț.
  • Pensie alimentară : o indemnizație acordată unuia dintre soți către celălalt pentru ajutor în timpul sau după separarea legală sau divorț.
  • Contract prenupţial: Un acord încheiat între un bărbat și o femeie înainte de căsătorie, în care renunță la drepturi viitoare asupra proprietății celuilalt în caz de divorț sau deces.
avocat dreptul familiei
avocat dreptul familiei

Avocat dreptul familiei – Motive pentru a angaja un avocat specializat în dreptul familiei

 

Majoritatea avocaților specializaţi în dreptul familiei reprezintă adesea clienții în procedurile de divorț, dar şi în alte proceduri care ţin de această ramură, pe care le vom detalia în cele ce urmează. Având în vedere faptul că dreptul familiei este un domeniu de practică relativ larg, include aspecte precum asistența maternală și drepturile reproductive.

Întrucât chestiunile legate de dreptul familiei sunt foarte importante, având un profesionist de încredere de partea dvs., vă poate ajuta să vă asigurați că cei dragi sunt reprezentați și protejați în mod corespunzător în orice proces legal. Şi aici recomandam cu toată încrederea pe Andreea Vasile, avocat specializat în drept civil, alături de consilierul juridic Giorgiana Vasile, care va asigura servicii de calitate în orice situaţie delicat din punct de vedere legal.

avocat dreptul familiei
avocat dreptul familiei

Avocat dreptul familiei – Cele mai frecvente motive pentru a angaja un avocat de familie includ:

 

Divorțul : Avocații specializaţi în divorț sunt de obicei calificați la împărțirea proprietății maritalului, la calcularea sprijinului pentru soți și la propunerea unui plan de custodie, vizitare și susținere a copilului (dacă este cazul).

Suport pentru copii : Ordinele de judecată și acordurile de decontare care implică atât custodia, cât și sprijinul sunt, de obicei, incluse în cazul unui divorț mai mare, dar pot fi revizuite odată cu schimbarea condițiilor. De exemplu, sprijinul pentru copii poate fi modificat după ce situația financiară a părintelui ne-custodie se modifică.

Adoptarea / Asistenta maternală : Adoptarea este un proces complex care diferă în funcție de tipul de adopţie. Prin urmare, este important să se consulte cu un avocat de familie.