• Bulevardul Unirii 61, București

Avocat in civil

Avocat in civil

Practice Areas Avocat dreptul familiei

Avocat dreptul familiei

Avocat dreptul familiei – Dreptul familiei reprezintă un ansamblu de norme juridice care se aplică relațiilor existente între persoane unite prin relații de rudenie.

Exemple concrete in sensul acesta sunt relațiile dintre un copil si părinții săi sau relațiile obținute prin căsătorie sau prin parteneriate declarate. De aceste spete si cazuri se ocupă un avocat specializat in dreptul familiei.

 

Avocat dreptul familiei București – Subiecte de interes

 

Dreptul familiei abordează subiecte precum divorțul, căsătoria, adopția de copii si alte chestiuni care fac referire la răspunderea părinților cum ar fi încredințarea minorilor sau dreptul de vizită. Toate aceste reglementări si norme variază în funcție de stat pentru că sunt legate de cultura, istoria si modul în care fiecare stat a evoluat.

 

Avocat dreptul familiei – Modul în care UE vede acest drept

 

Scopul principal al Uniunii Europene este re[rezentat de stabilirea normelor comune în ceea ce privește dreptul familiei în așa fel încât cetățenii să nu fie opriți din exercitarea drepturilor deoarece locuiesc în alte state ale UE sau pentru că au schimbat țara de reședință în timpul vieții. Toate statele membre sunt de acord în ceea ce privește abordarea acestor norme.

 

Avocat dreptul familiei – Divorțul

 

Un avocat în dreptul familiei se ocupă și de cazurile de divorț. În majoritatea țărilor divorțul se pronunță cu ajutorul unui tribunal si hotărârea finală este cea care dizolvă căsătoria. În momentul în care în familie există și copii, divorțul implică pe lângă despărțirea celor doi soți, reorganizarea relațiilor celor doi cu copiii.

În plus, divorțul antrenează si partajul bunurilor care au apărut în comun sau plata contribuției lunare cunoscută sub numele de pensie alimentară, de către unul dintre soți copiilor.

 

Avocat dreptul familiei – Răspunderea părintească

 

Răspunderea părintească face referire la obligațiile si drepturile parinților față de copii si patrimoniul lor. Atunci când aceste drepturi sunt încălcate, un avocat specializat în dreptul familiei, este necesar pentru a conduce corect un proces. Chiar dacă există diferențe între statele membre ale UE, acest concept include în majoritatea cazurilor dreptul de vizită si custodia.

 

Avocat în dreptul familiei – Efectele patrimoniale ale căsătoriei

 

În momentul de față, cetățenii care sunt într-un parteneriat înregistrat pot să se confrunte cu o serie de incertitudini în momentul în care trebuie să împartă sau să administreze bunurile la divorț sau în cazul în care unul dintre ei decedează.

Pentru acesti oameni se recomanda apelarea la un avocat specializat în dreptul familiei care să urmărească cu atenție toate documentele pentru ca împărțirea să aibă loc în condiții echitabile.

 

Avocat în dreptul familiei – Rapirea unuia dintre copiii de către unul din părinți

 

Părinții trebuie să își dea împreună consimțământul pentru ca copilul să părăsească țara. Instanța din statul de reședință a copilului este competentă până în momentul în care este soluționat cazul de rapire astfel încât să se evite rapirea copilului pană cand se obține o hotărâre favorabilă. În cazul acesta un avocat în dreptul familiei va ști exact cum să pună problema pentru un rezultat favorabil.

Alegerea celui mai bun avocat în dreptul familiei, indiferent de onorariul acestuia, este cea mai bună soluție pentru câstigarea unui proces.

Dreptul familiei este un domeniu de practică juridică care se concentrează asupra problemelor care implică relații de familie, cum ar fi adopția, divorțul și custodia copilului, printre altele. Avocații care practică dreptul familiei pot reprezenta clienți în procedurile judiciare de familie sau în negocierile conexe și pot elabora documente juridice importante, cum ar fi petițiile instanțelor sau acordurile de proprietate.

Puteți vizita și: avocat pt înființare firma (SRL, S.A) in București, avocat în drept civil din București

Statele au dreptul de a stabili “cerințe formale rezonabile” pentru căsătorie, inclusiv vârsta și capacitatea juridică, precum și regulile și procedurile pentru divorț și alte aspecte legate de dreptul familiei. Înainte de hotărârea Curții Supreme care legalizează căsătoria între persoane de același sex, unele state au restricționat căsătoria (și divorțul) numai în cazul cuplurilor de sex opus.

avocat dreptul familiei
avocat dreptul familiei

Avocat dreptul familiei – Aspecte importante

 

Următoarele aspecte pe care le vom prezenta reprezintă o bază în ceea ce priveşte dreptul familiei, dar și ce implică aceasta.

Puteți vizita și: avocat divorț București sau onorariu avocat Bucuresti.

Termeni utili pe care trebuie să-i știți

  • Emanciparea : este un proces în instanță prin care un minor devine auto-susținător, își asumă responsabilitatea pentru bunăstarea să și nu mai este în grija părinților săi.
  • Proprietatea maritală : proprietatea dobândită de oricare dintre soți în timpul căsătoriei care este divizată după divorț.
  • Pensie alimentară : o indemnizație acordată unuia dintre soți către celălalt pentru ajutor în timpul sau după separarea legală sau divorț.
  • Contract prenupţial: Un acord încheiat între un bărbat și o femeie înainte de căsătorie, în care renunță la drepturi viitoare asupra proprietății celuilalt în caz de divorț sau deces.
avocat dreptul familiei
avocat dreptul familiei

Avocat dreptul familiei – Motive pentru a angaja un avocat specializat în dreptul familiei

 

Majoritatea avocaților specializaţi în dreptul familiei reprezintă adesea clienții în procedurile de divorț, dar şi în alte proceduri care ţin de această ramură, pe care le vom detalia în cele ce urmează. Având în vedere faptul că dreptul familiei este un domeniu de practică relativ larg, include aspecte precum asistența maternală și drepturile reproductive.

Întrucât chestiunile legate de dreptul familiei sunt foarte importante, având un profesionist de încredere de partea dvs., vă poate ajuta să vă asigurați că cei dragi sunt reprezentați și protejați în mod corespunzător în orice proces legal. Şi aici recomandăm cu toată încrederea pe Andreea Vasile, avocat specializat în drept civil, alături de consilierul juridic Giorgiana Vasile, care va asigura servicii de calitate în orice situaţie delicat din punct de vedere legal.

avocat dreptul familiei
avocat dreptul familiei

Avocat dreptul familiei – Cele mai frecvente motive pentru a angaja un avocat de familie includ:

 

Divorțul : Avocații specializaţi în divorț sunt de obicei calificați la împărțirea proprietății maritalului, la calcularea sprijinului pentru soți și la propunerea unui plan de custodie, vizitare și susținere a copilului (dacă este cazul).

Suport pentru copii : Ordinele de judecată și acordurile de decontare care implică atât custodia, cât și sprijinul sunt, de obicei, incluse în cazul unui divorț mai mare, dar pot fi revizuite odată cu schimbarea condițiilor. De exemplu, sprijinul pentru copii poate fi modificat după ce situația financiară a părintelui ne-custodie se modifică.

Adoptarea / Asistenta maternală : Adoptarea este un proces complex care diferă în funcție de tipul de adopţie. Prin urmare, este important să se consulte cu un avocat de familie.