• Bulevardul Unirii 61, București

Avocat in civil

Avocat in civil

Practice Areas Avocat dreptul muncii

Avocat dreptul muncii

Avocat în dreptul muncii București – De foarte multe ori, multor persoane li se încalcă drepturile la locul de muncă. Astăzi vom discuta despre cum putem combate aceste situații și ce ar trebuii să facem și la cine să apelăm pentru soluționarea acestor neplăceri.

În general, un avocat în dreptul muncii trebuie să cunoască principiile consacrate în art. 3 din Codul muncii și anume: libertatea muncii este garantată prin Constituție. Dreptul la muncă nu poate fi ingrădit.

Puteți vizita și: avocat pt înființare firma (SRL, S.A) în București, avocat în drept civil din București

Este important ca în relația dintre client și avocat să existe o încredere reciprocă în corectitudinea informațiilor și datelor specificate de ambele părți. Contează și cooperarea dintre cei doi, scopul fiind soluționarea cu succes a cazului.

avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret
avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret

Avocat în dreptul muncii București – Discriminarea la serviciu

 

Discriminarea la locul de muncă este o situație des întâlnită și reprezintă o problemă majoră a zilelor noastre. În cele mai multe cazuri, femeile sunt vizate de discriminare, nu le sunt recunoscute drepturile în calitate de salariate, nu sunt promovate, ba chiar li se impune să-și dea demisia pentru că angajatorul să fie pus la adăpost de o eventuală sancțiune.

Discriminarea la locul de muncă este o problemă foarte veche care a luat amploare și în zilele noastre. Mulți angajați nu își cunosc drepturile și nu ripostează când le sunt încălcate aceste drepturi și sunt discriminați sau atacați. Au apărut o multitudine de știri unde oameni au fost injosiți sau abuzați la locul de muncă iar aceștia nu au acționat în soluționarea problemei deoarece nu și-au cunoscut drepturile.

Puteți vizita și: avocat divorț București sau onorariu avocat București.

Pentru a reuși să rezolvați o problemă de genul acesta, la locul de muncă, ar trebui să apelați la un avocat pe dreptul muncii pentru a vă consulta și a vă ajuta în soluționarea problemei.

Guvernul a acceptat normele metodologice de aplicare a Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați pentru a combate și a sancționa tratamentele discriminatorii.

avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret
avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret

Avocat în dreptul muncii București – Obligații pentru angajator

 

Obligațiile instituite pentru angajatori:

 • Angajatorii trebuie să introducă detaliat, în regulamentele interne, faptul că nu este permisă discriminarea bazată pe criteriul de sex să iși informeze angajații despre drepturile pe care le au în legătură cu egalitatea de șanse și de tratament în relațiile de la locul de muncă.
 • Angajatorii sunt obligați să aplice masuri de prevenire și acțiune: înființarea unui regulament intern clar prin care să se elimine toleranța la hârtuire la locul de muncă, realizarea unor masuri anti-hârtuire, proiecte, programe de instruire și campanii de informare și conștientizare a angajaților
 • Angajații trebuie să fie informați despre procesul de depunere a unei plângeri de hârtuire sexuală sau comportament inadecvat la serviciu și despre modul de soluționare a acesteia.

Discriminarea la locul de muncă se poate face și pe baza originii rasiale sau etice, religii și convingeri, dizabilităților, orientărilor sexuale, vârsta. Normal că discriminarea poate fi întâlnită și din alte cauze, cum ar fi, pentru că o persoană este sau nu căsătorită sau datorită nivelului de venit, de resința din care provine. Au fost cazuri în care oameni au fost discriminați și din cauza vârstei.

avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret
avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret

Avocat în dreptul muncii București – Hârtuirea la locul de muncă

 

Deși se întâlnesc o mulțime de cazuri de hârtuire la locul de muncă, în țara noastră se vorbește prea puțin despre acest aspect, oricare ar fi natura ei. O problemă majoră este faptul că mulți angajați acceptă abuzurile și hârtuirea ca parte din rutina zilnică.

Hârtuirea la locul de muncă este de mai multe forme, printre care se enumeră și hârtuirea morală. Hârtuirea constă într-un comportament abuziv și agresiv față de un angajat sau de un grup de angajați. De cele mai multe ori starea mintală a indivizilor este afectată drastic și din cauza abuzului se deteriorează starea de spirit din cadrul locului de muncă.

Hârtuirea psihologică este des întâlnită la locul de muncă. Ea consta în:

 • Intimidare și amenințare de orice natură;
 • Supraveghere excesivă;
 • Crearea de presiuni;
 • Criticarea abilităților angajatului la locul de muncă;
 • Inventarea de informații false și răspândirea lor la locul de muncă menite să afecteze angajatul;
 • Izolarea individului de restul angajaților;
 • Ignorarea individuli;
 • Refuzul de a oferii sarcini angajatului;
 • Creșterea nivelului de muncă al angajatului, ducând la extenuarea sa.

În cazul hârtuirii sexuale, agresorul urmărește să i se ofere favoruri de natură sexuală. Abuzurile morale și psihologice pot avea uneori și conotații sexuale.

De cele mai multe ori, acțiunile agresorului par ilogice și nemotivate, mai ales din punctul de vedere al victimei. De obicei, angajatul ajunge să-și dea demisia de la locul de muncă sau, mai rău, să se îmbolnăvească fizic ori psihic din cauza că nu se ia nici o măsură împotriva acestor acte de hârtuire morală.

În primul rând, un angajat trebuie să conștientizeze că este supus unui abuz pentru a putea lua măsurile necesare în rezolvarea acestei situații. Un început bun este cunoașterea reglementărilor existente. Apoi ar trebui să apelezi la un avocat specializat pe această ramură cum ar fi avocatul Andreea Vasile.

avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret
avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret

Avocat în dreptul muncii – Abuzul sexual la locul de muncă

 

De cele mai multe ori, victimele hârtuirii sexuale au sub 35 de ani, iar majoritatea dintre acestea au studii superioare.

Femeile care doresc să avanseze la locul de muncă, sau care sunt dependente de acel serviciu sunt considerate de către agresori ca fiind vulnerabile și astfel se pot folosi de poziția dată de funcție pentru a abuza. Femeile hârtuite sexual se află, în general, în mediul urban și de obicei sunt necăsătorite sau aflate în uniune consensuală.

Aproape de fiecare dată, în astfel de situații, cel care abuzează dă vina pe victimă. Agresorul afirmă de cele mai multe ori vina aparține victimei deoarece are o vestimentație mai provocătoare. Acest lucru se întamplă pentru că agresorul nu a avut o educație sexuală în regulă.

Din cauza acestor agresiuni, victimele sunte demotivate, stresate, depresive și debusolate la locul de muncă.

O măsură prin care să previi acest fenomen la locul de muncă este să informezi angajați cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Prin această acțiune angajații îl pot reclama. Există cazuri în care agresorul nu conștientizează că a acționat greșit și nesănătos și de aceea au continuat cu acest comportament în mod repetat. După un timp, acest comportament a devenit o normalitate pentru agresor. Un lucru negativ este că multe victime consideră că dacă o să raporteze hârtuirea sexuală, nu vor fi crezute pentru că agresorul poate afișa o imagine specifică unui om demn și serios și cu principii sănătoase.

Cel mai bine, pentru a avea succes în combaterea acestui comportament ar trebui să ceri ajutorul unui avocat competent și astfel pot fi stopate toate acțiunile negative.

Trebuie să pui STOP unui astfel de comportament. Pentru a rezolva aceste probleme ar trebui ca victima abuzurilor sexuale să apeleze la asistența psihologică și la un avocat. În Codul penal sunt prevăzute sancțiuni în caz de hârtuire sexuală la locul de muncă și un avocat poate îndruma victima în vederea înțelegerii corespunzătoare a legislației în acest sens. Ba mai mult, în cazul în care victima are incertitudini în legatură cu abuzul sexual la locul de muncă, dacă este real sau nu, un avocat poate interveni și poate oferi informații legate de ceea ce poate reprezenta dovada faptului în instanță.

avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret
avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret

Avocat în dreptul muncii București – Ce probe se acceptă în instanță

 

În instantă pot fi acceptate ca probe următoarele:

 • Declarațiile
 • Înscrisurile
 • Fotografiile
 • Expertizele
 • Filmări video
 • Înregistrări audio

Victima trebuie să apeleze la un psiholog. Pe lângă faptul că asigură confidențialitatea, psihologul ajută victima să se reabiliteze și să iși regăsească echilibrul emoțional și cognitiv.

 

Cum să acționezi pentru a combate hârtuirea la locul de muncă?

 

Cea mai bună soluție în combaterea unei hârtuiri la locul de, fie că este morală, sexuală, discriminare sau alt tip de hârtuire este să angajezi un avocat priceput în acest domeniu. Un avocat o să vă ajute cu toate informațiile necesare pentru a vedea dacă abuzul a fost realizat sau nu și cum ar trebui să acționați în continuare pentru a nu va fi încălcate drepturile la locul de muncă.

Poate ești din București și chiar te-ai dus pe goole și ai cautat “ avocat dreptul muncii bucurești” dar nu ai avut încredere în a alege pe cineva. Ei bine, avocatul Andreea Vasile este un avocat în drept civil ce va reuși cu ajutorul partenerilor săi și alături de echipa de specialiști alcătuită din experți judiciari, experți fiscali, medici specialiști și contabili autorizați să va ofere cele mai bune servicii. Un avocat precum Andreea Vasile are datoria de a combate și de a apăra clientul în cazul în care apar elemente noi care nu pot fi cunoscute nici măcar de client.

Un avocat de dreptul muncii care să poată să ofere o asistență competentă trebuie în primul rând să stabilească o relație de încrede între el și client pentru a putea găsi soluții împreună. Poate că ai tot căutat un “avocat specializat dreptul muncii bucurești” pe google și tot nu ai fost mulțumit de ceea ce ai găsit. Sfatul meu este să apelezi la avocatul Andreea Vasile și la consilierul juridic Giorgiana Vasile.

Nu trebuie să renunți la drepturile pe care le ai. Apelează la un avocat pentru a-ți apăra drepturile și pentru a spune STOP abuzurilor la locul de muncă!

avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret
avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret

Avocat specializat în dreptul muncii – Informații suplimentare

 

Ne puteți găsi pe internet cu următoarele cuvinte cheie: “avocat dreptul muncii bucurești”, “avocat bun dreptul muncii bucurești”, “avocat bun dreptul muncii”, “cabinet avocat dreptul muncii”, “avocat de dreptul muncii”, “casa de avocatură dreptul muncii”, “avocat în dreptul muncii”, “onorariu avocat dreptul muncii”, “avocat dreptul muncii preț”, “avocat pe dreptul muncii”, “recomandare avocat dreptul muncii”.

Alte cautari: “avocat dreptul muncii sector 6”, “avocat dreptul muncii sector 3”, “avocat dreptul muncii sector 5”, “avocat specializat dreptul muncii bucurești”.