• Bulevardul Unirii 61, București

Avocat in civil

Avocat in civil

Practice Areas Avocat dreptul muncii

Avocat dreptul muncii

Avocat in dreptul muncii Bucuresti – De foarte multe ori, multor persoane li se incalca drepturile la locul de munca. Astazi vom discuta despre cum putem combate aceste situatii si ce ar trebuii sa facem si la cine sa apelam pentru solutionarea acestor neplaceri.

In general, un avocat in dreptul muncii trebuie sa cunoasca principiile consacrate in art. 3 din Codul muncii si anume: libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.

Puteti vizita si: avocat pt infintare firma (SRL, S.A) in Bucuresti, avocat in drept civil din Bucuresti

Este important ca in relatia dintre client si avocat sa existe o incredere reciproca in corectitudinea informatiilor si datelor specificate de ambele parti. Conteaza si cooperarea dintre cei doi, scopul fiind solutionarea cu succes a cazului.

avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret
avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret

Avocat in dreptul muncii Bucuresti – Discriminarea la serviciu

 

Discriminarea la locul de munca este o situatie des intalnita si reprezinta o problema majora a zilelor noastre. In cele mai multe cazuri, femeile sunt vizate de discriminare, nu le sunt recunoscute drepturile in calitate de salariate, nu sunt promovate, ba chiar li se impune sa-si dea demisia pentru ca angajatorul sa fie pus la adapost de o eventuala sanctiune.

Discriminarea la locul de munca este o problema foarte veche care a luat amploare si in zilele noastre. Multi angajati nu isi cunosc drepturile si nu riposteaza cand le sunt incalcate aceste drepturi si sunt discriminati sau atacati. Au aparut o multitudine de stiri unde oameni au fost injositi sau abuzati la locul de munca iar acestia nu au actionat in solutionarea probleme deoarece nu si-au cunoscut drepturile.

Puteti vizita si: avocat divort Bucuresti sau onorariu avocat Bucuresti.

Pentru a reusi sa rezolvati o problema de genul acesta, la locul de munca, ar trebui sa apelati la un avocat pe dreptul muncii pentru a va consulta si a va ajuta in solutionarea problemei.

Guvernul a acceptat normele metodologice de aplicare a Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati pentru a combate si a sanctiona tratamentele discriminatorii.

avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret
avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret

Avocat in dreptul muncii Bucuresti – Obligatii pentru angajator

 

Obligatiile instituite pentru angajatori:

 • Angajatorii trebuie sa introduca detaliat, in regulamentele interne, faptul ca nu este permisa discriminarea bazata pe criteriul de sex sa isi informeze angajatii despre drepturile pe care le au in legatura cu egalitatea de sanse si de tratament in relatiile de la locul de munca.
 • Angajatorii sunt obligati sa aplice masuri de prevenire si actiune: infiintarea unui regulament intern clar prin care sa se elimine toleranta la hartuire la locul de munca, realizarea unor masuri anti-hartuire, proiecte, programe de instruire si campanii de informare si constientizare a angajatilor
 • Angajatii trebuie sa fie informati despre procesul de depunere a unei plangeri de hartuire sexuala sau comportament inadecvat la serviciu si despre modul de solutionare a acesteia.

Discriminarea la locul de munca se poate face si pe baza originii rasiale sau etice, religi si convingeri, dizabilitatilor, orientarilor sexuale, varsta. Normal ca discriminarea poate fi intalnita si din alte cauze, cum ar fi, pentru ca o persoana este sau nu casatorita sau datorita nivelului de venit, de resinta din care provine. Au fost cazuri in care oameni au fost discriminati si din cauza varstei.

avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret
avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret

Avocat in dreptul muncii Bucuresti – Hartuirea la locul de munca

 

Desi se intalnesc o multime de cazuri de hartuire la locul de munca, in tara noastra se vorbeste prea putin despre acest aspect, oricare ar fi natura ei. O problema majora este faptul ca multi angajati accepta abuzurile si hartuirea ca parte din rutina zilnica.

Hartuirea la locul de munca este mai multe forme, printe care se enumera si hartuirea morala. Hartuirea consta intr-un comportament abuziv si agresiv fata de un angajat sau de un grup de angajati. De cele mai multe ori starea mintala a indivizilor este afectata drastic si din cauza abuzului se deterioreaza starea de spirit din cadrul locului de munca.

Hartuirea psihologica este des intalnita la locul de munca. Ea consta in:

 • Intimidare si amenintare de orice natura;
 • Supraveghere excesiva;
 • Crearea de presiuni;
 • Criticarea abilitatilor angajatului la locul de munca;
 • Inventarea de informatii false si raspandirea lor la locul de munca menite sa afecteze angajatul;
 • Izolarea individului de restul angajatilor;
 • Ignorarea individuli;
 • Refuzul de a oferii sarcini angajatului;
 • Cresterea nivelului de munca al angajatului, ducand la extenuarea sa.

In cazul hartuirii sexuale, agresorul urmareste sa i se ofere favoruri de natura sexuala. Abuzurile morale si psihologice pot avea uneori si conotatii sexuale.

De cele mai multe ori, actiunile agresorului par ilogice si nemotivate, mai ales din punctul de vedere al victimei. De obicei, angajatul ajunge sa-si dea demisia de la locul de munca sau, mai rau, sa se imbolnaveasca fizic ori psihic din cauza ca nu se ia nici o masura impotriva acestor acte de hartuire morala.

In primul rand, un angajat trebuie sa constientizeze ca este supus unui abuz pentru a putea lua masurile necesare in rezolvarea acestei situatii. Un inceput bun este cunoasterea reglementarilor existente. Apoi ar trebui sa apelezi la un avocat specializat pe aceasta ramura cum ar fi avocatul Andreea Vasile.

avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret
avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret

Avocat in dreptul muncii – Abuzul sexual la locul de munca

 

De cele mai multe ori, victimele hartuirii sexuale au sub 35 de ani, iar majoritatea dintre acestea au studii superioare.

Femeile care doresc sa avanseze la locul de munca, sau care sunt dependente de acel serviciu sunt considerate de catre agresori ca fiind vulnerabile si astfel se pot folosi de pozitia data de functie pentru a abuza. Femeile hartuite sexual se afla, in general, in mediul urban si de obicei sunt necasatorie sau aflate in uniune consensuala.

Aproapte de fiecare data, in astfel de situatii, cel care abuzeaza da vina pe victima. Agresorul afirma de cele mai multe ori vina apartine victimei deoarece are o vestimentatie mai provocatoare. Acest lucru se intampla pentru ca agresorul nu a avut o educatie sexuala in regula.

Din cauza acestor agresiuni, victimele sunte demotivate, stresate, depresive si debusolate la locul de munca .

O masura prin care sa previ acest fenomen la locul de munca este sa informezi angajati cu privire la ceea ce s-a intamplat. Prin aceasta actiune angajati il pot reclama. Exista cazuri in care agresorul nu constientizeaza ca a actionat gresit si nesanatos si de aceea au continuat cu acest comportament in mod repetat. Dupa un timp, acest comportament a devenit o normalitate pentru agresor. Un lucru negativ este ca multe victime considera ca daca o sa raporteze hartuirea sexuala, nu vor fi crezute pentru ca agresorul poate afisa o imagine specifica unui om demn si serios si cu principii sanatoase.

Cel mai bine, pentru a avea succes in combaterea acestui comportament ar trebui sa ceri ajutorul unui avocat competent si astfel pot fi stopate toate actiunile negative.

Trebuie sa pui STOP unui astfel de comportament. Pentru a rezolva aceste probleme ar trebui ca victima abuzurilor sexuale sa apeleze la asistenta psihologica si la un avocat. In Codul penal sunt prevazute sanctiuni in caz de hartuire sexuala la locul de munca si un avocat poate indruma victima in vederea intelegerii corespunzatoare a legislatiei in acest sens. Ba mai mult, in cazul in care victima are incertitudini in legatura cu abuzul sexual la locul de munca, daca este real sau nu, un avocat poate interveni si poate oferi informatii legate de ceea ce poate reprezenta dovada faptului in instanta.

avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret
avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret

Avocat in dreptul muncii Bucuresti – Ce probe se accepta in instanta

 

In instanta pot fi acceptate ca probe urmatoarele:

 • Declaratiile
 • Inscrisurile
 • Fotografiile
 • Expertizele
 • Filmari video
 • Inregistrari audio

Victima trebuie sa apeleze la un psiholog. Pe langa faptul ca asigura confidentialitatea, psihologul ajuta victima sa se reabiliteze si sa isi regaseasca echilibrul emotional si cognitiv.

 

Cum sa actionezi pentru a combate hartuirea la locul de munca?

 

Cea mai buna solutie in combaterea unei hartuiri la locul de munca, fie ca este morala, sexuala, discriminare sau alt tip de hartuire este sa angajezi un avocat priceput in acest domeniu. Un avocat o sa va ajute cu toate informatiile necesare pentru a vedea daca abuzul a fost realizat sau nu si cum ar trebui sa actionati in continuare pentru a nu va fi incalcate drepturile la locul de munca.

Poate esti din Bucuresti si chiar te-ai dus pe goole si ai cautat “ avocat dreptul muncii bucuresti” dar nu ai avut incredere in a alege pe cineva. Ei bine, avocatul Andreea Vasile este un avocat in drept civil ce va reusi cu ajutorul partenerilor sai si alaturi de echipa de specialisti alcatuita din experti judiciari, experti fiscali, medici specialisti si contabili autorizati sa va ofere cele mai bune servici. Un avocat precum Andreea Vasile are datoria de a combate si de a apara clientul in cazul in care apar elemente noi care nu pot fi cunoscute nici macar de client.

Un avocat de dreptul muncii care sa poata sa ofere o asistenta competenta trebuie in primul rand sa stabileasca o relatie de increde intre el si client pentru a putea gasi solutii impreuna. Poate ca ai tot cautat un “avocat specializat dreptul muncii bucuresti” pe google si tot nu ai fost multumit de ceea ce ai gasit. Sfatul meu este sa apelezi la avocatul Andreea Vasile si la consilierul juridic Giorgiana Vasile.

Nu trebuie sa renunti la drepturile pe care le ai. Apeleaza la un avocat pentru a-ti apara drepturile si pentru a spune STOP abuzurilor la locul de munca!

avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret
avocat-dreptul-muncii-bucuresti-pret

Avocat specializat in dreptul muncii – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte cheie: “avocat dreptul muncii bucuresti”, “avocat bun dreptul muncii bucuresti”, “avocat bun dreptul muncii”, “cabinet avocat dreptul muncii” , “avocat de dreptul muncii”, “casa de avocatura dreptul muncii”, “avocat in dreptul muncii”, “onorariu avocat dreptul muncii”, “avocat dreptul muncii pret”, “avocat pe dreptul muncii”, “recomandare avocat dreptul muncii”.

Alte cautari: “avocat dreptul muncii sector 6”, “avocat dreptul muncii sector 3”, “avocat dreptul muncii sector 5”, “avocat specializat dreptul muncii bucuresti”.