• Bulevardul Unirii 61, București

Avocat in civil

Avocat in civil

Practice Areas Obținerea și redobândirea cetățeniei române

Obținerea și redobândirea cetățeniei române

Obținerea cetățeniei române – Tema cetățeniei române devine atât de populară pentru moldoveni, încât există motive intemeiate pentru a afla cele mai importante informații. Vei invața cum să obții cetățenia română și întregul set de documente necesare pentru obținerea cetățeniei române.

Puteți vizita și: avocat pt înființare firmă (SRL, S.A) în București, avocat în drept civil din București

 

Acte necesare pentru obținerea cetățeniei române de către moldoveni

 

Înregistrarea cetățeniei începe cu o vizită la consulatul românesc, cel mai ușor de găsit la Chișinău, deși poți încerca să depui documentele în România, dacă te afli acolo. Este necesar să se înregistreze depunerea documentelor la consulat.

În acest caz ai nevoie de un pașaport de cetățean moldovean (albastru), iar înregistrarea nu poate fi făcută în absența ta. Cererea trebuie depusă personal. Din cauza necesității prezenței fizice, este logic să ajungi la consulat înainte de ora specificată pentru intrare și să aștepți la coadă.

Vei avea nevoie de o mulțime de documente:

  • copie pașaport, buletin informativ și înregistrare (legalizată);
  • certificatele de bună conduită pe teritoriile României si Moldovei;
  • certificatele de naștere, căsătorie sau divorțul solicitantului, părinților si bunicilor, iar în caz de deces al rudelor, vei avea nevoie, de asemenea, de un certificat de deces;
  • cererea de cetățenie română (și, de asemenea, o declarație pe proprie răspundere că nu ai mai solicitat cetățenie română anterior);
  • Declarație privind absența unor acțiuni și intenții care vizează încălcarea ordinii și legii în România;
  • copii ale actelor de stare civilă ale copiilor minori;
  • cererile părinților și copiilor pentru obținerea cetățeniei române.
obtinerea-redobandirea-cetateniei-romane
obtinerea-redobandirea-cetateniei-romane

Cum sa completezi cererea de cetățenie

 

Cererea de cetățenie este completată la fața locului, cu indicarea obligatorie a pastrării sau schimbării reședinței (România /Moldova). Costul depunerii unei cereri și a formularului de date personale este de 60 de euro.

Puteți vizita și: avocat divorț București sau onorariu avocat București.

Toate certificatele și declarațiile trebuie să fie legalizate. La întocmirea unei declarații și a altor documente, acordă atenție inexactităților referitoare la numele și prenumele tuturor membrilor familiei și corectează-le acolo unde nu corespund, altfel încât întreaga procedură să se poată încheia corect. În caz contrar, vei fi respins din cauza unei erori în unul dintre documentele vechi.

Ia în considerare faptul că unele documente nu pot fi primite în una sau două zile. De exemplu, un certificat de bună conduită poate fi făcut într-o perioadă cuprinsă între o săptămână și o lună. În România, actele se fac de obicei mai repede decât în Moldova. Poți afla mai multe despre revizuirea cererii tale în aproximativ o lună de la trimiterea documentelor, prin trimiterea unui e-mail la adresa consulatului român ( [email protected] ). Dacă, din orice motiv, răspunsul este întârziat, este logic să scrii imediat la Comisia Națională pentru Acordarea Cetățeniei în România.

Adresa ANC pentru acest caz este: Ministerul de Justiție al României, str.
Autorității Naționale pentru Cetățenie. Smârdan 3 sector 3 București, România, cod poștal 030071 Sau email: ( [email protected] ).

obtinerea-redobandirea-cetateniei-romane
obtinerea-redobandirea-cetateniei-romane

Obținerea cetățeniei române pentru străini – Depunerea juramântului

 

Acesta este un alt punct important pentru obținerea cetățeniei române. Pentru a avea un pașaport românesc, trebuie să depui juramântul României. Jurământul este depus după primirea notificării ordinului și trebuie să îl faci în termen de trei luni, altfel procedură va trebui să fie reluată. Înregistrarea se face la consulatul românesc. La etajul al treilea al consulatului, unde vei ajunge în cele din urmă, trebuie sa prezinți urmatoarele documente la ghiseul corespunzator:

  • scrisoare de notificare sau decret privind acordarea cetățeniei (baza procedurilor ulterioare);
  • buletinul informativ (fie o copie legalizată, fie originalul cu o copie simplă – după preferința ta);
  • certificatele de naștere și de căsătorie (dacă există) – în copie și original, precum și de o copie legalizată;
  • fotografii color cu dimensiuni 3,5×4,5 (2 buc.)

În această etapă, cetățenia română pentru cetățenii moldoveni este aproape gata, ramânând doar să se stabilească ora și data depunerii jurământului. În acest moment, trebuie să ajungi la curtea consulatului. Procedura este destul de simplă: angajatul apelează numele din listă și îi indică unde să meargă. La etajul al doilea, vei primi un certificat de cetățenie. Va trebui, de asemenea, să semnezi câteva documente importante. Abia după aceea, toți candidații care au sosit, depun în cor jurământului și se intonează imnul României. În acest sens, obținerea statutului de cetățean al României poate fi considerată completă.

Puteți accesa și avocat dreptul familiei, avocat dreptul muncii, avocat drept comercial.

 

obtinerea-redobandirea-cetateniei-romane
obtinerea-redobandirea-cetateniei-romane

Actele necesare pentru cetățenie română pentru moldoveni – Emiterea CNP-ului

 

Primirea acestui document este asociată cu o nouă procedură, care prevede adăugarea obligatorie a CNP-ului (codul numeric personal). Întreaga procedură te va costa aproximativ 130 de euro – din care 95 de euro pentru certificatul în sine, iar 35 de euro emiterea CNP-ului.

Există, de asemenea, o oportunitate pentru persoanele care s-au născut după 1980, și anume, emiterea certificatului și CNP-ului în regim de urgență, adică în doar 48 de ore. Taxa de urgență pentru aceasta este de 15 euro, care sunt adăugați costului total al documentelor. Această modificare a fost introdusă în iulie 2011.

Dacă ai primit deja cetățenia română (și ai depus jurământul de loialitate), acum ai toate documentele care atestă cetățenia română. Ar trebui să ai un pașaport moldovenesc cu tine. Cu aceste documente, te poți înscrie pentru un certificat de naștere, iar înregistrarea este, de obicei, de dimineață, până la ora 12.30, la consulat. În medie, durează una până la două săptămâni de la momentul înregistrării, până la depunerea unei cereri. În cerere trebuie să fie trecut numele și prenumele, iar ghiseul pentru depunerea documentelor va fi indicat la fața locului.

 

Obținerea cetățeniei române – Acte necesare pentru obținerea certificatului de naștere

 

Ai nevoie de urmatoarea listă de documente pentru obținerea certificatului de naștere:

  • certificatul de naștere (copia originală si legalizată în Moldova), certificatul original rămânând la consulat până la finalizarea întregii proceduri;
  • declarație care trebuie completată la fața locului, cu un stilou negru;
  • certificatul de cetățenie (original și copie);
  • buletin informativ (original + copie);
  • certificatele de nastere si de casatorie ale parintilor (original si copie);
  • certificatul de divorț, dacă există.

Pentru a primi CNP-ul, ai nevoie și de o copie a vechiului certificat de naștere, o cerere de primire a CNP-ului, o copie a unui certificat de cetățenie primit anterior în România, o altă copie a buletinului. Reține că aceste documente sunt, de asemenea, obligatorii, deoarece fără CNP nu vei primi un certificat de naștere românesc.

 

După primirea biletului, trebuie să plătești integral taxele pentru certificat și CNP, iar chitanța trebuie dată ofițerului consular care se află la etajul al treilea. Dacă toate documentele prezentate sunt corecte și nu există întârzieri inutile, vei rezolva toată problema în două sau trei ore. Emiterea documentelor finite se face între orele 12:00 și 13:00 zilnic. Nu uita să ceri originalul certificatului de naștere moldovenesc. Dacă acesta nu îți este returnat după procedura de emitere, trebuie sa îl ceri. Codul CNP pe care l-ai primit poate fi verificat la adresa http://www.validari.ro/ pe Internet.

obtinerea-redobandirea-cetateniei-romane
obtinerea-redobandirea-cetateniei-romane

Obținerea cetățeniei române prin căsătorie

 

Procedura de obținere a actelor nu este întâmplătoare, deoarece noile norme prevăd primirea certificatului de căsătorie românesc, doar pentru cei care au deja un certificat de naștere emis pe teritoriul României, precum și un CNP. De asemenea, va trebui să furnizezi informații despre căsătoriile anterioare și divorțuri (dacă există), și care este indicat pe spatele certificatului de naștere.

La fel ca în documentul anterior, certificatul de căsătorie din România necesită anumite cheltuieli: o taxă de 110 euro în caz de urgență (se depune o cerere într-o perioadă mai scurtă de șase luni după primirea cetățeniei). Taxa de 155 de euro va trebui plătită, doar dacă de la momentul obținerii statutului de cetățean al României, a trecut mai mult de o jumătate de an. Documentele în sine se fac destul de repede – în doar 48 de ore. De asemenea, s-ar putea ca în viitor să ai nevoie de o venire unică la București.

Poți să te înscrii la ghiseele din spatele consulatului, de la ora opt la ora douăsprezece, având un pașaport moldovenesc și noile documente care confirmă cetățenia ta. Ca și în alte cazuri, primești un bilet care indică momentul în care trebuie să soliciți certificatul de căsătorie. Trimiterea se face la etajul al treilea, unde probabil ai fost de mai multe ori. De data aceasta vei avea nevoie de:

  • un certificat de cetățenie (originalul și o copie simplă);
  • certificatul de căsătorie (precum și copia legalizată);
  • certificatul de naștere român al ambilor soți, precum și o copie a acestora;
  • buletinul informativ al soților și copia acestuia;
  • declarația pe propria răspundere.

De fapt, emiterea are loc între orele 12:00 și 13:00, la etajul al treilea. Aici ai nevoie de chitanța și de buletinul informativ. În plus, este posibil să ai nevoie de o ștampilă de divorț valabilă pentru cetățenii români. Este plasată pe spatele certificatului de naștere dobândit ca cetățean român. Aceasta procedură se efectuează numai în București. Adresa instituției este: Starea civilă sector N1, B-dul Maresal Alex. Averescu, Nr. 17, Sector 1. Trebuie sa ai cu tine:

  • original și copia certificatului de naștere (România);
  • original și copia certificatului de căsătorie (Moldova);
  • originalul și copia certificatului de divorț;
  • copia opțională a noului certificat de căsătorie;
  • original și copie a buletinului informativ;
  • original și copie a pașaportului.

 

Obținerea cetățeniei române – Actele necesare pentru pașaport românesc pentru moldoveni

 

Obținerea cetățeniei române pentru moldoveni este recomandata la Bucuresti, desi poate fi facuta si la Iasi si este usor de ajuns cu un microbuz privat, majoritatea soferilor cunoscand bine drumul. Pentru a trece frontiera romaneasca in aceasta calatorie, este suficient sa ai cu tine un certificat de cetatenie romana si un pasaport moldovenesc (albastru).

Însă, cel mai bine este să efectuezi această procedură la București. Costul procedurii nu este atât de scump – călătoria nu te va costa foarte mult, iar un pașaport costă 1100 de lei. În același timp, în consulat vei plati 110 euro pentru aceeași procedură.

Obținerea unui pașaport românesc implică obținerea unui pașaport biometric. Conform regulilor și legilor actuale, este vorba de doar 14 zile calendaristice, fără întârzieri. Dacă faci un pașaport la consulat, întârzierea poate fi de până la 30 de zile lucratoare (mai mult de o lună). Pașaportul biometric românesc se emite în 14 zile și este valabil până la 5 ani. Va trebui să platești suma de 244 ron – această taxă putând fi plătita la CEC Bank. De asemenea, vei mai avea nevoie de încă 32 ron pentru o altă taxă, care este plătită la Trezorerie. Verifică cu atenție numele și prenumele de pe chitanță, altfel va fi dificil să îți fie returnată ulterior, o plată pe un nume scris greșit. Când se efectuează plata, mergi la biroul de eliberare a pașapoartelor din str. Primaverii nr. 36.

Actele necesare pentru pașaport românesc pentru moldoveni sunt următoarele:

  • Pașaportul moldovenesc
  • Certificatul de cetățenie românească,
  • Certificatele de naștere și căsătorie românească
  • și, desigur, chitanțe de plată.

Din fericire, nu trebuie să faci din nou copii ale fiecărui document, deoarece originalele sunt scanate la fața locului și în prezența ta. Fii pregătit să răspunzi la câteva întrebări standard despre biometria ta și despre educația pe care ai primit-o. Fotografiile sunt făcute la fața locului, iar angajații îți iau amprentele digitale.

Apoi, semnezi cererea de emitere a pașaportului. Ce poți face în decurs de 14 zile, vei decide singur: te poți întoarce la București sau la Iași pentru a-ți ridica singur pașaportul sau poți să-i dai o împuternicire unuia dintre prietenii tăi, pentru a obține pașaportul. În acest caz, ai nevoie de un certificat de naștere românesc obținut mai devreme. Astfel, poți lua în considerare că toată munca depusă nu a fost în zadar, având toate documentele necesare care corespund statutului de cetățean român.

obtinerea-redobandirea-cetateniei-romane
obtinerea-redobandirea-cetateniei-romane

Redobândirea cetățeniei române

 

Baza etapelor de înregistrare pentru cetățenia română, este legislația românească actuală. România este o țară europeană care acordă dreptul la redobândirea cetățeniei române, locuitorilor din teritoriile care au suferit în timpul ocupării de către Uniunea Sovietică în 1940. Drept urmare a cercetărilor, s-a constatat că aproximativ o treime din populația Moldovei de astăzi, precum și cele care locuiesc pe teritoriul unor țări CSI, au dreptul de redobândire a cetățeniei română în acest fel.

Înregistrarea cetățeniei române deschide noi orizonturi pentru locuință și cazare la bursa de muncă din toate țările UE. În plus, prin această procedură nu este nevoie de imigrație: merită să faci o călătorie în țară doar o singură dată, în timpul căreia va trebui să depui un jurământ, precum și să obții un pașaport intern și străin.

Pentru a scăpa de toată aceasta corvoadă de depunere a documentelor, poți opta pentru angajarea unui avocat, și cea mai ușoară metodă, este de a contacta online un cabinet avocatura București. Astfel, poți contacta avocatul Andreea Vasile și pe consilierul sau juridic Giorgiana Vasile, care dispun de cabinete de avocatură în 5 din cele 6 sectoare ale Bucureștiului.

Obținerea cetățeniei române – Informații suplimentare

 

Ne puteți găsi pe internet cu următoarele cuvinte cheie: “acte necesare pentru obținerea cetățeniei române”, “acte necesare pentru obținerea cetățeniei române de către moldoveni”, “actele necesare pentru obținerea cetățeniei române”, “documente necesare pentru obținerea cetățeniei române”, “obținerea cetățeniei moldovenești”, “obținerea cetățeniei române”, “obținerea cetățeniei române pentru moldoveni”, “obținerea cetățeniei române pentru străini”, “obținerea cetățeniei române prin căsătorie”, “acordarea cetățeniei române prin căsătorie”, “căsătorie pentru cetățenie română”, “cetățenia română prin căsătorie”.

Alte cautări: “dobândirea cetățeniei române prin căsătorie”, “actele necesare pentru cetățenie română pentru moldoveni”, “actele necesare pentru pașaport românesc pentru moldoveni”, “unde se depun actele pentru cetățenie română”, “acte necesare obținere cetățenie română”, “acte necesare obținere cetățenie română pentru moldoveni” ,”obținere cetățenie română”, “acte necesare pentru redobândirea cetățeniei române”, “redobândirea cetățeniei române”, “redobândirea cetățeniei române bucurești” , “redobândirea cetățeniei române pentru moldoveni”.