• Bulevardul Unirii 61, București

Avocat in civil

Avocat in civil

Practice Areas Avocat ștergere cazier fiscal

Avocat ștergere cazier fiscal

Consultanța juridică online în civilConultanța juridică este foarte importantă pentru persoanele care au nevoie de sfaturi și sugestii în diverse cazuri. Cele mai comune cazuri în care sunt oferite gratuități sunt reprezentate de consultanța juridică online.

Avocatul Andreea Vasile și consilierul juridic Georgiana Vasile oferă consultanță juridică grătuită online esau prin telefon. Întrebările pot fi trimise pe adresa de mail. Gratuitatea se oferă doar prin aceste două canale, pentru detalii și întâlnire se percepe un tarif.

Există mai multe domenii în care consultanța juridică este indispensabilă pentru gestionarea corectă a unei situații specifice.

 

Consultanța juridică asociații de proprietari

 

Asociațiile de proprietari sunt coordonate și reglementate de legi specifice și trebuie să se supună acestora în momentul înființării și funcționarii. Astfel se impune apelarea la consultanța juridică pentru asociațiile de proprietari în ambele etape pentru a exista certitudinea că sunt indeplinite toate normele existente.

Puteți accesa și avocat dreptul familiei, avocat dreptul muncii, avocat drept comercial.

 

Consultanța juridică comercială

 

Firmele si persoanele fizice în general au nevoie de consultanță juridică comercială atât în momentul înființării cât și în timpul funcționării pentru a gestiona litigiile cu alți profesioniști, situațiile de insolvență și lichidare, problemele cu angajații, cu furnizorii sau cu clienții. Fiecare dintre aceste situații sunt reglementate legal, însă de foarte multe ori administratorilor le lipsește baza de cunoștințe motiv pentru care au nevoie de consultanță juridică din partea unui avocat.

În acest sens se disting și alte domenii în care sunt necesare serviciile avocaților și consultanților:

– consultanță juridică dreptul muncii;

– consultanță juridică firme;

– consultanță juridică pfa.

 

Consulțanta juridică divorț

 

Divorțul poate fi abordat în mai multe moduri în funcție de situația specifică a familiei. Astfel, un proces de divorț se poate termina rapid atunci când părțile implicate știu exact ce vor și s-au pus de acord, sau poate dura foarte mult în momentul în care se dispută mai multe bunuri mobile sau imobile.

În cazul în care sunt și minori implicați va fi necesar să se stabilească pensia alimentară și tutorele legal al acestora, orele și zilele de vizită.

Dacă sunt bunuri ce trebuie împărțite se va face partajul între cei doi soți. În această situație este necesar să fie utilizate serviciile de consultanță juridică on-line sau consultanță juridică la telefon deoarece nu implică costuri, însă pot oferi persoanelor implicate o viziune corectă asupra modului în care trebuie pusă problema și în care ar trebui să se desfășoare procesul.

 

Consultanță juridică imobiliare

 

Persoanele care urmaresc să cumpere un imobil sau să vândă unul trebuie sa fie sigure că au luat decizia potrivită. Fără ajutorul profesioniștilor care să verifice istoricul respectivei proprietăți, precum și legalitatea clauzelor din contract, o decizie de cumpărare se va lua pe propriul risc.

Având în vedere faptul că acum există consultanță juridică online gratis, persoanele interesate de cumpărarea imobilului nu au niciun motiv să nu se informeze sau să nu verifice în amănunț actele.

Atunci când sunt semnate contracte de închiriere sau contracte de comodat, este important că părțile implicate să se asigure că drepturile și obligațiile sunt stabilite clar și concis și că reflectă voința celor două părți. Altfel, pot apărea situații dificile și contractele pot să nu se rezilieze de fiecare dată prin metode amiabile. Se recomandă utilizarea serviciilor de consultanță juridică telefonică sau online.

 

Consultanță juridică succesiune

 

Succesiunea are loc după ce o persoană decedează iar bunurile sale sunt transmise spre una sau mai multe persoane în viață. Pentru a fi moștenitorul unei persoane, este necesar să se îndeplinească mai multe condiții. În primul rând moștenitorul trebuie să aibă capacitatea de a moșteni și să nu fie nedemn față de persoană decedată.

Desfășurarea procesului variază foarte mult și în majoritatea cazurilor nu este de ajuns o carte pentru a cuprinde toate modurile în care procesul va evolua. Procedurile prealabile pot dura între o lună și până la trei luni, însă procesul poate întârzia și mai mult în funcție de natura spetei. Pot fi implicate acte de donație și testamente caz în care lucrurile se vor complica. Din acest motiv este recomandat să se apeleze la un birou de consultanță juridică, pentru a primi toate sugestiile și soluțiile posibile specifice unei probleme.

 

Cât costă o consultanță juridică

 

Consultanța juridiă poate avea un preț stabilit de fiecare birou de consultanță în parte sau poate să fie grătuită. Avocatul Andreea Vasile și consilierul juridic Georgiana Vasile oferă consultanță juridică București în mod grătuit prin telefon sau pe adresa de mail.

Pentru aceste servicii de consultanță juridică oferite prin cele două canale menționate nu se percepe niciun cost. În cazul în care sunt stabilite întâlniri se pot percepe diverse tarife pentru consultanță juridică.

 

Consultanță juridică online în civil

 

Persoanele care sunt interesate de noțiunea de consultanță juridică preț și iși fac griji cu privire la costuri, au acum la dispoziție consultanța juridică online în civil. Întrebările pot fi adresate pe mail, cu menționarea concretă a detaliilor astfel încât consilierul și avocatul să înteleagă natura problemei. Răspunsul va fi trimis ulterior tot pe adresa de mail.

 

Sfaturi pentru abordarea corectă a serviciilor de consultanță juridică online în civil

 

Atunci când o persoană apelează la servicii de consultanță juridică gratuite on-line sau la telefon ar trebui să expună pe larg problema și să adauge în mail și documentele importante implicate în proces. Doar așa consilierii și avocații vor putea analiza corect și concret o spetă pentru a da un sfat sau pentru a sugera o metodă de abordare a problemei.

Cu cât sunt mai multe detalii oferite, cu atât serviciile de consultanță juridică vor fi mai utile deoarece avocații vor analiza cazul concret și real, fără interpretări și fără a intui anumite informații importante.

Serviciile de consultanță nu țin locul unui avocat la proces însă sunt foarte utile pentru a vedea și un alt punct de vedere al unui specialist, atunci când procesul pare că o ia pe o cale greșită. Este recomandat ca în desfășurarea unui proces să se apeleze la cei mai buni avocați, indiferent de tarifele practicate, însă consultanța juridică grătuită este o oportunitate ce nu ar trebui ratată de nicio persoană, deoarece un punct de vedere avizat primit gratis poate face diferența intre o pierdere sau un câștig.

Cazierul fiscal cuprinde informațiile despre faptele sancționate contravențional și respectiv penal de către legile fiscului, legile contabile, vamale sau cele care implică disciplina financiară.

 

Avocat ștergere cazier fiscal – Reactivarea unei firme

 

O firmă poate fi reactivată prin ștergerea cazierului fiscal și a faptelor înscrise în el. De obicei ANAF declară inactiva o societate din cauza faptului că aceasta nu a îndeplinit obligațiile fiscale sau în momentul în care nu a respectat termenii cu privire la anumite operațiuni solicitate de Registrul Comerțului.

 

Avocat ștergere cazier fiscal – Cum se șterg faptele din cazierul fiscal

 

Persoanele care au o firmă sau funcții de administrare în firme, pot scăpa în mod diferit de pedepsele din cazier. Există și posibilitatea de a trimite o cerere de ștergere a cazierului fiscal care va fi analizată și soluționată de către organele competente.

Pentru a edita o cerere de ștergere a cazierului fiscal este necesar ca aceasta să fie făcută cu ajutorul unui avocat specializat în ștergerea cazierului fiscal, care știe exact cum să formuleze un astfel de document.

 

Avocat ștergere cazier fiscal – Ce implică existența mențiunilor în cazierul fiscal

Înscrierea faptelor în cazierul fiscal, în funcție de cât de grave sunt, îngrădesc persoanelor anumite drepturi cum ar fi înființarea unor noi firme pe numele lor sau interzicerea dreptului de a plăti TVA.

După ce sunt îndeplinite anumite termene, cazierul fiscal se va goli și afacerile pot fi reluate. Sunt însă și situații în care infracțiunea economică a fost foarte mare, așa cum întamplă în cazul evaziunii, unde administratorii afectați au de plătit mai mult pentru acțiunile comise. Din acest motiv, prezența unui avocat specializat în ștergerea cazierului poate ajuta mult persoana în cauză.

 

Avocat ștergere cazier fiscal – Ștergere cazier fiscal persoane fizice lege

 

OG 25/2011 stabilește faptul că termenele în care anumite fapte pot fi șterse din cazier diferă pe baza gravitații lor. Faptele care reprezintă contravenții și nu sunt foarte grave se șterg în decurs de un an. Persoanele care au înscrise infracțiuni foarte grave trebuie să aștepte cinci ani până când sunt șterse faptele din cazierul fiscal.

 

Avocat ștergere cazier fiscal – Ștergerea cazierului fiscal al firmelor

 

În cazul firmelor care sunt inactive fiscal scoaterea faptelor se va face în funcție de motivele care au determinat inactivitatea. Dacă o firmă este declarată inactivă fiscal, fapta se șterge la reactivarea firmei. În cazul în care inactivitatea a apărut din cauza nedepunerii la timp a declarațiilor se aplică legea anterior menționată.

În cazul în care firma este declarată inactivă pentru că se sustrage de la inspecțiile fiscale sau pentru că nu delcară corect sediile sociale, atunci faptele se vor șterge la trei luni din momentul reactivării firmei respective.

 

Avocat ștergere cazier fiscal – Importanța colaborării cu specialiștii

 

Un avocat specializat în ștergerea cazierului fiscal va obține mult mai repede ștergerea faptelor din cazier, deoarece știe procedurile și actele necesare. Spre exemplu, dacă este vorba despre un sediu social expirat care a generat inactivitatea unei firme, avocatul va edita rapid întâmpinarea și va oferi consultanță pentru a obține toate dovezile de la ONRC cu privire la soluționarea în bune condiții a acestei situații.

Cazierul fiscal este un mijloc de evidență și urmărire a respectării disciplinei fiscale, contabile și financiare de către contribuabili, în care se ține evidența persoanelor fizice, juridice și a entităților fără personalitate juridică care au săvârșit fapte sancționate de legile în vigoare.

De altfel, cazierul fiscal este utilizat în scopul accesului la informații care privesc modalitatea în care contribuabilii au respectat legislația fiscală, contabilă, dar și regulile privind disciplina financiară, conform Ordonanței Guvernului nr. 39/2015 privind cazierul fiscal.

Puteți vizita și: avocat pt înființare firma (SRL, S.A) în București, avocat în drept civil din București

Acesta se utilizează pentru a preveni și a combate evaziuni fiscale, dar și pentru a eficientiza de către organele fiscale procesul de administrare a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și a altor venituri la bugetul general consolidat datorate de către contribuabili.

avocat stergere cazier fiscal
avocat stergere cazier fiscal

Avocat ştergere cazier fiscal – Înscrierea faptelor în cazierul fiscal

 

Cazierul fiscal cuprinde, așa cum am menționat anterior, informații privind faptele sancționate contravențional sau penal de legile fiscale, contabile, vamale, precum și cele care privesc disciplina financiară.

Puteți vizita și: avocat divorț București sau onorariu avocat București.

Însă, de la această regulă, faptele sancționate contravențional cu avertisment nu se înscriu în cazierul fiscal al persoanelor juridice, persoanelor fizice sau al entităților fără personalitate juridică. Astfel, în cazierul fiscal se înscriu și informații din documentele întocmite pentru atragerea răspunderii solidare, patrimoniale sau a inactivității fiscale, precum:

 • atragerea răspunderii solidare cu debitorul;
 • atragerea răspunderii patrimoniale cu debitorul ajuns în stare de insolvență pentru creanțele care fac parte din pasivul debitorului;
 • inactivitatea fiscală, declarată potrivit legii, cu excepția inactivității fiscale declarate ca urmare a înscrierii inactivității temporare la registrul comerțului;
 • Înscrierea informațiilor în cazierul fiscal se face de către organul fiscal competent pe baza documentelor rămase definitive potrivit legislației în vigoare.
avocat stergere cazier fiscal
avocat stergere cazier fiscal

Avocat ştergere cazier fiscal – Scoaterea din evidență a contribuabililor

 

Conform reglementarilor intrate în vigoare, s-au adus anumite modificări în ceea ce priveşte ştergerea cazierului fiscal, modificări care ţin de următoarele aspecte pe care le vom menţiona:

 • faptele pe care le-au săvârșit nu mai sunt sancționate de lege;
 • a intervenit amnistia, reabilitarea de drept sau judecătorească;
 • faptele sunt sancționate ca infracțiuni și nu au mai săvârșit fapte de această natură într-o perioadă de 5 ani de la data executării pedepsei;
 • faptele sunt sancționate conform legii penale cu amendă sau avertisment și nu au mai săvârșit fapte de această natură într-o perioadă de 5 ani de la data înscrierii informațiilor în cazierul fiscal;
 • faptele sunt sancționate contravențional într-o perioadă de o lună de la data înscrierii informațiilor în cazierul fiscal, cu condiția achitării cuantumului amenzilor contravenționale;
 • faptele sunt sancționate contravențional pentru nerespectarea regimului produselor accizabile;
 • au fost stinse creanțele administrate de ANAF datorate ca urmare a atragerii răspunderii solidare;
 • contribuabilul declarat inactiv a fost reactivat;
 • persoana nu mai deține calitatea de reprezentant legal sau reprezentant desemnat al contribuabilului aflat în stare de inactivitate;
 • decesul, respectiv radierea contribuabilului.

Însă, pentru a putea facilita acest lucru veţi avea nevoie de ajutorul unui avocat specializat care să se ocupe de întreaga procedură, astfel încât să nu existe impedimente în realizarea acestui proces. Pentru detalii suplimentare accesaţi site-ul avocatului Andreea Vasile şi a consilierului juridic Giorgiana Vasile.

 

avocat stergere cazier fiscal
avocat stergere cazier fiscal

 

Ne puteți găsi pe internet cu următoarele cuvinte cheie: “ștergere cazier fiscal”, “ștergere cazier fiscal persoane juridice”, “cerere ștergere cazier fiscal”, “cerere ștergere cazier”, “ștergere cazier judiciar lege”, “ștergere din cazier fiscal”, “ștergere fapte cazier fiscal”.