Avocat autorizație de mediu
Avocat autorizație de mediu – Poate ați luat decizia de a va înființa o firmă proprie în România, atunci ar trebui să știți că acesta nu este un proces atât de dificil precum pare, dacă, desigur, aveți consultanță juridică necesară și urmați pașii corespunzatori.
În momentul de față, în România sunt firme care desfășoară activități ce pot avea impact asupra mediului și trebuie să obțină de la autorități mai multe documente, pentru a fi în legalitate. Dacă nu sunt obținute aceste documente aceste firme riscă amenzi ce pot ajunge și până la 100.000 de lei.
Puteți vizita și: avocat pt înființare firma (SRL, S.A) în București, avocat în drept civil din București
Autorizația de mediu este un act administrativ ce trebuie să îl obțiă agenții economici care desfășoară activități cu un impact major asupra mediului, indiferent de natura acestora. Normal că această autorizație de mediu se poate emite doar de autoritatea pentru protecția mediului, eliberându-se un act nou pentru diferite societăți nou înființate sau prelungindu-se pentru cele cărora le expiră termenul de valabilitate al actului respectiv.
Autorizație de mediu – Acte necesare pentru obținere
O prima acțiune pentru obținerea autorizației de mediu este aflarea obligativității în funcție de specificul activității. Se află un document ( Ordinul nr. 1798 din 19.11.2018) care menționează toate codurile CAEN care au obligația de a obține autorizația de mediu.
În continuare, trebuie să treceți la urmatorul pas, și anume, de întocmire a dosarului în vederea autorizării. În cazul în care doriți să obțineți mai mult timp și să apelați la o firmă de consultanță de mediu, acesta va prelua întreaga responsabilitate pentru obținerea autorizației de mediu.
Puteți vizita și: avocat divorț București sau onorariu avocat București.
Veți avea nevoie de următoarele documente:
- Cerere tip pentru eliberarea autorizației de mediu
- O fișă de prezentare și o declarație care se află în Anexa 2 din OM nr. 1798/2007
- Dovada prin care este facută publica solicitarea prin cel puțin una din modalitățile de informare prezentate în Anexa 3
- Planul de situație și planul de încadrare în zona obiectivului
- Proces verbal de constatare pentru verificarea respectării condițiilor impuse prin acordul de mediu întocmit potrivit Ordinului ministrului apelor și protecției mediului său, după caz, nota privind stadiul de realizare a programului de conformare existent.
- Formularul de înregistrare prevăzut în tabelul nr.1 din Anexa nr.5 însoțit de documentele specificate de acestea, în cazul autorizării activității gradinilor zoologice, acvariilor publice și centrelor de reabilitare sau de îngrijire.
- O chitanță de la caseria agenției pentru protecția mediului
- Dosar plic.
Autorizație de mediu – Verificări
După realizarea și depunerea dosarului către Administrația Națională pentru Protecția Mediului, următoarea acțiune pentru eliberarea autorizație de mediu este verificarea pe teren, realizată de către specialiștii Autorității. În timpul verificării se vor investiga toate actele în vederea stabilirii conformității, se va verifica amplasamentul precum și necesitatea unor acte suplimentare.
După toate aceste procese, Administrația Națională pentru Protecția Mediului va face publica decizia luată în maxim 90 de zile lucrătoare de la data depunerii documentației complete, acesta fiind valabil 5 ani. Dacă nu sunteți de acord cu ceea ce s-a decis de către Administrația Națională pentru Protecția Mediului, aceasta poate fi contestată în termen de 15 zile lucrătoare de la data publicării.
În cazul în care doriți să prelungiți valabilitatea unei autorizații de mediu deja existente, aceasta se cere cu 45 de zile înainte de expirarea acesteia; actele necesare solicitării autorizației de mediu se depun la oficiul ANPM pe raza căreia se află amplasamentul.
Puteți accesa și avocat dreptul familiei, avocat dreptul muncii, avocat drept comercial.
Actele pe care trebuie să le detina o firmă conform OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului sunt:
- Acordul de mediu: este un act administrativ emis de autoritatea competentă pentru protecția mediului înconjurator, prin care sunt stabilite condițiile și, în funcție de caz, masurile pentru protecția mediului înconjurător, care trebuie respectate în cazul desfașurării unui proiect.
- Autorizația de mediu: este actul administrativ emis de autoritatea competentă pentru protecția mediului, prin care se stabilesc condițiile sau limitele de funcționare a unei activități existente sau ai unei activități noi ce ar putea periclita mediul înconjurător, obligatoriu la punerea în funcțiune.
- Autorizația de mediu integrată: este actul administrativ emis de autoritatea competentă pentru protejarea mediului înconjurător, cu informarea prealabilă a Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, care oferă dreptul de a exploata în întregime sau în parte o instalație, în anumite condiții, care să asigure că instalația este conform prevederilor privind prevenirea și controlul integrat al poluării; autorizația poate fi obținută pentru una sau mai multe instalații ori părți ale acesteia, aflate pe același amplasament și exploatate de același operator.
- Avizul de mediu: este actul administrativ emis de autoritatea competentă pentru protecția mediului înconjurător, care aprobă integrarea aspectelor privind protecția mediului înconjurător în programul supus adoptării.
Autorizație de mediu – Sancțiuni Contravenționale
În general, sancțiunile contravenționale în cazul unui control de la Garda de Mediu sau alte organe de control abilitate sunt:
- Absența acordului de mediu duce la o amendă contravențională cuprinsă 30.000 – 60.000 lei;
- Absența autorizație de mediu duce și ea la o amendă contravențională cuprinsă între 30.000 – 60.000 lei;
- Lipsa contractelor de preluare a responsabilității deșeurilor colectate selectiv ( contract obligatoriu pentru toți agenții economici), conduce la amenda contravențională cuprinsă între 5.000 – 50.000 lei;
- Lipsa Registrului de Evidență a Gestiunii Deșeurilor (obligatoriu pentru toți agenții economici), conduce la amenzi cuprinse între 5.000 – 50.000 lei.
Obținerea autorizație de mediu poate fi un proces lipsit de obstacole dacă angajați un avocat specializat în acest domeniu. O bună colaborare duce, cu succes, la atingerea tuturor obiectivelor propuse.
Exemple din domeniile cele mai importante pentru obținerea autorizației de mediu
- Autorizație mediu deșeuri – Transportul de deșeuri periculoare se face de la generator sau detinator, denumit expeditor, către operatorul economic care realizează operația de colectare sau stocare, denumit destinatar, pe baza formularului, poate accepta efectuarea transportului, caz în care semnează și stampilează formularul, sau poate solicita informații suplimentare din partea expeditorului.
Sunt necesare 6 exemplare originale pentru a obține aprobarea transportului deșeurilor periculoase și se păstrează după cum urmează:
-un exemplar la expeditor
-un exemplar la destinatar
-un exemplar la transporator
-un exemplar la agenția județeană pentru protecția mediului care a dat aprobarea pentru efectuarea transportului deșeurilor periculoare
-un exemplar la inspectoratul pentru situații de urgență al județului în raza teritorială de acțiune în care se află expeditorul deșeurilor periculoase
-un exemplar la agenția județeană pentru protecția mediului în a carei rază teritorială se află expeditorul deșeurilor periculoase.
- Autorizație mediu transport deșeuri nepericuloase / Autorizație mediu reciclare deșeuri – Se realizează același proces ca și pentru autorizația de mediu pentru deșeuri.
Pentru colectarea de deșeuri apartinând populație o să fie necesar și acordul autorităților publice locale de pe raza de acțiune a colectorului.
- Autorizație de mediu salon infrumusețare – La fel și ca alte autorizații de mediu, este un proces destul de complicat pentru obținerea tuturol documentelor necesare pentru obținerea autorizației de mediu.
În primul rând, trebuie să știi că sunt o mulțime de autorizații și avize de obținut precum autorizație de la Registrul Comerțului, ASP, DSV, Protecția Mediului , Protecția Muncii, PSI și autorizații personale pentru angajați.
De ce ai nevoie de un avocat pentru obținerea autorizației de mediu
În mare parte, multe persoane decid să acționeze pe cont propiu pentru a obține autorizația de mediu pentru diferite domenii sau activități care se desfășoară la firma lor.
Acest fapt este o greșeală majoră. În general, cei care acționează în felul acesta nu sunt bine informații și au de pierdut timp, nervi, bani. Pentru a evita aceste neplaceri și pentru a economisi foarte mult timp și pentru că totul să se realizeze în termeni legali și în favoarea dumneavoastră vă sfătuiesc să apelați la un avocat.
Nu știți la ce avocat sa apelați? Ei bine, avocatul Andreea Vasile este o alegere foarte bună având în vedere istoricul pe care îl are în aceasta meserie. Un avocat precum Andreea Vasile îți oferă consulanța juridică în tot ceea ce derivă din dreptul penal. Doar cu un avocat care este bine informat și cu o multitudine de cazuri rezolvate cu succes, poți să dezvolți o strategie potrivită cara să te ajute să îți atingi obiectivul.
De asemenea, puteți să apelați și la un consilier Juridic. Consilierul Juridic Giorgiana Vasile este o alegere excelentă. Cu siguranță o să vă ajute în obținerea autorizație de mediu și o să vă sfătuiască cu privire la acțiunile necesare pentru a vă atinge scopul.
Autorizație de mediu – Informații suplimentare
Ne puteți găsi pe internet cu următoarele cuvinte cheie: “autorizație mediu service auto”, “autorizație mediu spalatorie haine”, “autorizație mediu restaurant”, “autorizație mediu transport deșeuri periculoase” sau “autorizație mediu atelier tamplarie”, “autorizație mediu abator”, “autorizație mediu spalatorie auto”, “autorizație mediu București”, “autorizație mediu construcție casă”, “autorizație mediu dezinsecție”, “autorizație mediu deșeuri”, “autorizație mediu exploatare forestieră”, “autorizație mediu ferma vaci”, “autorizație mediu ferma porci”, “autorizație mediu fier vechi”, “autorizație mediu firma”, “autorizație funcționare mediu”.
Alte cuvinte: “autorizații funcționare mediu”, “autorizație de mediu fabrica de mobilă”, “autorizație de mediu fabrică de bere”, “autorizație de mediu firmă reciclare”, “autorizație de mediu încinerator”, “autorizație de mediu salon infrumusețare”, “autorizație mediu legislație”, “autorizație de mediu lege”, “autorizație integrată de mediu legislație”, “autorizație mediu mobila”, “autorizație de mediu moară”, “autorizație mediu transport deșeuri nepericuloase”, “autorizație mediu online”, “obținere autorizație mediu”, “autorizație mediu pentru spalatorie auto”, “autorizație mediu pentru dezmembrări auto”, “autorizație mediu pentru restaurant”, “autorizație mediu preț”, “autorizație mediu pentru vulcanizare”, “autorizație mediu reciclare deșeuri”, “autorizație mediu spalatorie covoare”, “autorizație mediu spital”,”autorizație mediu transport substanțe periculoase”, “autorizație mediu tâmplărie”.